Banner image

Heliocare är ett av Europas ledande solskyddsmärken utvecklat av Cantabria Labs, experter inom dermatologi. Alla produkter från Heliocare skyddar huden mot skadlig UVA samt UVB-strålning och produkternas och teknologiernas effekt är väldokumenterade. De motverkar solskador, hudens åldrande samt minimerar överkänslighet från sol med hjälp av Fernblock® teknologin, bredspektriga solfilter och antioxidanter som grönt te, vitamin C och E.

 

Skydda huden idag för en sund hud imorgon

Heliocare erbjuder produkter för både ansikte och kropp, samt oralt tillskott för extra skydd vid solöverkäns­lighet. Produkterna är sammansatta med moderna solfilter och teknologier för överlägsen täckning på huden.

 

  • HELIOCARE ADVANCED är en serie solskyddsprodukter med bredspektrigt UVA- och UVB-skydd i behagliga sammansättningar som även återfuktar och reparerar.

 

  • HELIOCARE 360º erbjuder multiverkande sammansättningar som skyddar mot UVA, UVB samt synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (IR).

Fernblock®-teknologin

Fernblock® (extrakt från växten Polypodium leucotomos) är en aktiv ingrediens i Heliocare. Det är ett unikt växtextrakt, som har visats ha skyddande och reparerande verkan både vid applicering på huden och oralt. Ingrediensen motverkar de negativa effekterna av solstrålning som ålderstecken, pigmentfläckar, cellskador och överkänslig­het.

Banner image

Ursprung och utveckling

Fernblock® teknologin utvecklades efter forskning av Cantabria Labs tillsammans med en forskargrupp vid Harvard universitet ledd av Dr. Fitzpatrick med målet att utveckla ett komplett solskydd. Forskningen visade att extraktet både förebygger direkt skada samt skador som utvecklas på sikt efter solstrålning, såsom hudens åldrande, cellskador och solöverkänslighet. Växtextraktet framställs för maximal effektivitet och säkerhet enligt samma kvalitetsstandard som för läkemedel.


 


Vad är så speciellt med Heliocare?

Banner image

Ger ökat skydd mot solens direkta effekter

Fernblock® har visats öka hudens motstånd mot att bli bränd och täcker hela det spektrum av solens strålar som kan orsaka skador på huden (UVB, UVA, HEV-L och IR).

Banner image

Reparerar cellskador

Solstrålning orsakar skador på hudens celler, vilket kan leda till olika typer av hudskador på sikt. Fernblock® teknolgoin har visats förebygga skador samt öka hudens förmåga att reparera de skador som uppkommer.

Banner image

Antioxidant effekt

Fernblock® har antioxidant effekt, vilket gör att det bidrar till att neutralisera fria radikaler i huden som orsakas av solexponering.

Banner image

Förebygger fotoåldrande och pigmentering

Fernblock® teknologin bidrar till att bevara hudens kollagen och elastin, vilket motverkar uppkomsten av rynkor och förlorad spänst. Det hjälper också med att minimera och förebygga uppkomsten av pigmentfläckar.

Banner image

Ger ytterligare försvar

Huden har viktiga egna försvarssystem mot yttre faktorer. Dessa försvar påverkas dock negativt vid solexponering. Fernblock® stärker hudens egna försvarsmekanismer för ett starkare skydd mot solens strålar.


Produkter i blickfånget